Jeugdwet

Vergoeding

Jeugdwet

Vergoeding

by jaap
Onder voorwaarden wordt de hulp vanuit Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem (PvO Arnhem) vergoed door gemeenten. Als ouders geen aanspraak op deze vergoeding kunnen of willen maken, is het ook mogelijk de zorg als particulier bij de praktijk regelen.

Vergoeding vanuit gemeenten

Sinds 1 januari 2015 wordt de hulp die Praktijk voor Orthopedagogiek biedt (Jeugd- en Opvoedhulp aan kinderen en jongeren) geregeld vanuit de Jeugdwet. De uitvoering van deze wet ligt bij de gemeenten.

Dit betekent dat de gemeente, waarin het kind woont, in principe de zorg vergoedt. Hiervoor is altijd een verwijzing nodig van de huisarts, jeugdarts of jeugdprofessional van het wijkteam. Zodra deze verwijzing er is, dient Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem een verzoek in voor vergoeding bij de gemeente.

Voor 2020 heeft Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem contracten met de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Duiven en Zevenaar. 

Particuliere vergoeding

Wanneer om een bepaalde reden (bijv. als er geen verwijzing voor zorg uitgeschreven wordt) geen aanspraak gemaakt kan worden op vergoeding vanuit de gemeente (of wanneer de ouder dit bewust niet wil) is het mogelijk om de zorg voor het kind particulier te regelen bij Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem. In dit geval is een verwijzing van de huisarts of het wijkteam niet nodig. De gemeente wordt dan ook niet geïnformeerd over de aanmelding.

Meer informatie

Voor meer informatie over vergoedingen, kun je altijd contact opnemen met Claartje Schoonhoven.

Let op: annuleer op tijd

Een gemaakte afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos telefonisch of per mail worden afgezegd. Als dit niet gebeurt, wordt de afspraak bij de ouder in rekening gebracht. Een te laat afgezegde afspraak wordt niet vergoed door de gemeente.

Bovenstaande regel wordt momenteel niet gehanteerd als gevolg van de Corona epidemie. Neem direct contact bij klachten van een van de gezinsleden als er reeds een afspraak is gepland.

In overleg wordt de afspraak verzet naar een later moment of in aangepaste vorm (eg. beeldbellen) gedaan. Als de afspraak wordt geannuleerd, worden geen kosten in rekening gebracht.

Top