Jeugdwet

Vergoeding

Jeugdwet

Vergoeding

by jaap
Onder voorwaarden wordt de hulp vanuit Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem vergoed door gemeenten. Als je geen aanspraak op deze vergoeding kan of wil maken, kun je de zorg ook als particulier direct bij de praktijk regelen.

Vergoeding vanuit gemeenten

Sinds 1 januari 2015 wordt de hulp die Praktijk voor Orthopedagogiek biedt (Jeugd- en Opvoedhulp aan kinderen en jongeren) geregeld vanuit de Jeugdwet. De uitvoering van deze wet ligt bij de gemeenten.

Dit betekent dat de gemeente, waarin jouw kind woont, in principe de zorg vergoedt. Hiervoor is altijd een verwijzing nodig van de huisarts, jeugdarts of jeugdprofessional van het wijkteam. Zodra deze verwijzing er is, zal Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem het verzoek voor vergoeding bij de gemeente indienen en de administratieve kant verder regelen.

Voor 2019 heeft Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem contracten met de gemeenten Arnhem, Rheden, Overbetuwe, Roozendaal en Zevenaar. Woont jouw kind in één van deze gemeenten? Dan kun je via de praktijk dus aanspraak maken op vergoede hulp.

Particuliere vergoeding

Wil of kun je geen aanspraak maken op een vergoeding vanuit de gemeente? Dan is het ook mogelijk om de hulp als particulier aan te vragen en te betalen. Je ontvangt dan voor iedere sessie een factuur.

Meer informatie

Voor meer informatie over vergoedingen, kun je altijd contact opnemen met Claartje Schoonhoven.

Let op: annuleer op tijd

Een gemaakte afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos telefonisch of per mail worden afgezegd. Als dit niet gebeurt, wordt de afspraak bij de ouder in rekening gebracht. Een te laat afgezegde afspraak wordt niet vergoed door de gemeente.

Top