Gezondheidscentrum “Het Gulden Hart” - Bakenbergseweg 72 in Arnhem

Voor kinderen en ouders

De ontwikkeling van een kind verloopt vaak vanzelf. Maar soms lukt dat tijdelijk niet. Vanuit een integrale, oplossingsgerichte benadering helpt Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem (PvO Arnhem) kinderen en gezinnen op weg.

Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem (PvO Arnhem) is er voor ouders, scholen, en bovenal kinderen.


De ontwikkeling van een kind verloopt vaak vanzelf. Maar soms lukt dat even niet. Dan gaat het niet vanzelf – of vanzelf over. Een zetje in de goede richting kan dan een groot verschil maken. Praktijk voor Orthopedagogiek Arnhem geeft dit zetje. Vanuit een integrale, oplossingsgerichte benadering worden kinderen geholpen te ontdekken hoe zij beter om kunnen gaan met situaties en gevoelens. Ouders krijgen praktische handvaten om hun kind daarbij te helpen. En daar waar nodig worden ook school en leerkrachten bij de behandeling betrokken.

Claartje Kindercoaching

Specialismes en werkgebieden

Behandeling van kinderen

Gedachten en gevoelens kunnen kinderen flink in de weg zitten. In gesprekken wordt worden de obstakels geïdentificeerd. Waarna het kind praktische handvaten krijgt om het eigen gedrag een positieve wending te geven.

Opvoedondersteuning

Elke ontwikkelingsfase van kinderen stelt andere eisen aan ouders. Daarnaast kunnen ingrijpende gebeurtenissen, zoals overlijden en scheiding, grote impact hebben. Deskundige ondersteuning kan dan een groot verschil maken.

Systeemtherapie

Bij iedere behandeling wordt uitgegaan van het kind binnen het 'systeem' van het gezin. En, indien nodig, kan aanvullend gezinstherapie (als vorm van systeemtherapie) worden ingezet om dieperliggende oorzaken van problemen te identificeren en weg te nemen.

Observatie

Het observeren van het kind op school en/of binnen het gezin kan informatie opleveren, die in een gesprek niet aan het licht komt. Als extra paar ogen voor ouder en leerkracht krijgt het kind de tijd en aandacht, die er anders niet is.

Onderzoek

Aanvullend onderzoek kan meer inzicht geven in oorzaken en mogelijkheden. Bij PvO Arnhem kunnen ouders terecht voor een intelligentieonderzoek voor hun kind. Waar nodig wordt samengewerkt met kinderpsychologen en andere specialisten.

Blog

Kinderen en sportkeuzes

Kinderen hebben in veel opzichten baat bij sporten. Het is gezond. Leerzaam. En het geeft zelfvertrouwen. Maar welke sporten passen het best bij jouw kind?

Lees verder

Faalangst bij kinderen

Hoewel faalangst bij ieder kind (en bij veel volwassenen) op de loer ligt, kun je als ouder de kans en impact verkleinen. Zoals je kind vertellen dat je fouten mág maken.

Lees verder

TED Talk over school en creativiteit

Er is niet altijd wat “mis” als je kind anders is dan anderen. Kinderen zijn niet allemaal hetzelfde, en allemaal bijzonder.

Lees verder

Vrijblijvend kennismaken

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten. Mail mij op info@pvoarnhem.nl. Of bel mij op 06-4129-5701 en laat een bericht achter. Als ik iets voor jou en jouw kind kan betekenen, is de volgende stap altijd een kort, vrijblijvend en kostenloos kennismakingsgesprek.

Ervaringen